Mlijeko – 100% HRVATSKO
Svježe mlijeko u potpunosti je domaći i prirodan proizvod. Mlijeko se nakon otkupa od kooperanata i dolaska u našu mljekaru obrađuje tehnološkim procesom pasterizacije. Procesom pasterizacije mlijeko se zagrijava na temperaturu između 55 – 75 °C i na taj se način uništavaju mikroorganizmi štetni za zdravlje, a zadržava se izvorna kvaliteta mlijeka.
Naše mlijeko se NE homogenizira i NE sterilizira i zbog toga sadržava izvorni, domaći i prirodni okus i miris koji bi se izgubio homogenizacijom, a sačuvane su sve prirodne vrijednosti mlijeka koje bi uništili sterilizacijom.
SVJEŽE PASTERIZIRANO MLIJEKO
Upravo zbog toga što se ne provode procesi homogenizacije, sterilizacije na našem se mlijeku nakon kuhanja stvara oblak mliječne masti isto kao i kod mlijeka koje su kuhale naše bake i možete ga staviti kiseliti i dobiti ćete pravo domaće kiselo mlijeko. Temperatura mlijeka za sirenje treba biti 25°C. Savjet: ako želite brže sirenje, dodati 1 žlicu jogurta!
NAPOMENA: u ljetnim mjesecima (odnosno pri višim temperaturama) mlijeko je posebno osjetljivo te ga treba skladištiti na +4°C – +8°C kako se ne bi počelo kiseliti. Mlijeko je 100% domaće i 100% hrvatskog podrijetla!
-
Zlatna medalja – Međunarodno ocjenjivanje mlijeka i mliječnih proizvoda u okviru sajma “AGRA”, Gornja Radgona 2021. godine
-
Zlatna medalja – Međunarodno ocjenjivanje mlijeka i mliječnih proizvoda u okviru sajma “AGRA”, Gornja Radgona 2020. godine