Svježi sir
Svježi sir Mini mljekare Veronika domaći je i u potpunosti prirodan proizvod proizveden na tradicionalan način. Nakon pasterizacije mlijeko se stavlja u mljekarske kade gdje se odvija proces sirenja. Nakon što se završi proces sirenja, sir se cijedi i spreman je za pakiranje. Posebno Zagorsko podneblje i specifičnost ishrane krava daju našem siru poseban okus koji je isti kao i kod naših baka koje su nekad doma spremale sir. Naime, ishrana krava najviše se manifestira kroz svježi sir i zbog toga naš sir ima najbolju kvalitetu. Ishrana krava naših kooperanata i dalje se zasniva na prirodnoj prehrani, a ne na umjetnoj kao što je slučaj na velikim farmama.
-
Zlatna medalja – Međunarodno ocjenjivanje mlijeka i mliječnih proizvoda u okviru sajma “AGRA”, Gornja Radgona 2021. godine
-
Zlatna medalja – Međunarodno ocjenjivanje mlijeka i mliječnih proizvoda u okviru sajma “AGRA”, Gornja Radgona 2020. godine