Veronika.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima pročitajte u Izjavi o zaštiti podataka

Pekara Veronika

Pekara Veronika započela je s radom 2012 godine. Pogon Pekare Veronika nalazi se u Klanjcu. Asortiman se sastoji od raznih vrsta kruha, standardnih i punjenih peciva, osam vrsti tjestenina, domaćih mlinaca, brašna, kolača, keksi te krušnih mrvica. Od samog početka osnivanja ulaže se veliki napor u proizvodnju proizvoda koji će svojim karakteristika, izgledom i okusom podsjećati na doma spravljene mlince, kekse i kruh.

Pekara Veronika započela je s radom 2012 godine.

Iz bogatog asortimana kruha izdvajamo kukuruzni kruh herpica. Herpica se radi iz bijelog kukuruznog brašna te malog udjela pšeničnog bijelog brašna tip 550. Osnovni sastojci kruha su: bijelo kukuruzno brašno, brašno bijelo tip 550, sol, voda, ulje i kvasac. Kruh ne sadrži nikakve aditive, poboljšivače okusa i bojila. Herpica se odlično slaže s mliječnim proizvodima Mini mljekare Veronika.

Tjestenina

Tjestenina se proizvodi od pšenične krupice, soli, vode i svježih jaja. Sva tjestenina se proizvodi od pšenične krupice durum te se istoj ne dodaje nikakve druge vrste brašna. Pšenična krupica durum razlikuje se od obične po većim sadržajem bjelančevina i karakterističnom žutom bojom. Tjestenine od ovakvog brašna imaju prijatnu žućkastu boju, staklavost, otporne su na kidanje, ne gube oblik, ne sljepljuju se i ne raskuhavaju. Nakon zamjesa tjestenina se putem stroja za izradu tjestenine i odgovarajućih kalupa istiskuje na drvene okvire koji se stavljaju u sušare na proces sušenja. Sušena tjestenina pakira se u vrećice i spremna je za isporuku. Sav proces proizvodnje tjestenine odvija se ručno.

Sva tjestenina se proizvodi od pšenične krupice durum te se istoj ne dodaje nikakve druge vrste brašna.

Vrste tjestenine:

  • Rezanci s jajima uski
  • Rezanci s jajima usko-široki
  • Rezanci s jajima široki
  • Rezanci s jajima i špinatom široki
  • Tjestenina školjkice
  • Tjestenina krpice
  • Tjestenina svrdla
  • Ribana kašica

Ostali proizvodi

Keksi s maslacem i keksi s kakaom rađeni prema staroj recepturi na mašinu, kakve su radile naše bake. Jedina masnoća koja se dodaje u kekse je maslac. Maslac daje keksima posebnu prhkoću, puninu okusa i mirisa. Iz tog razloga keksi su idealni za jutarnju kavu, čaj ili bilo koji napitak.

Mlinci Pekare Veronika rađeni su s jajima te su čvršći i ne raskuhavaju se. Mlinci se pripremaju na način da se lome na komade te stave u vruću vodu u kojoj odstoje nekoliko minuta. Nakon toga se ocijede te preliju (začine ) masnoćom koja ostaje nakon pečenja mesa. Izvrstan su prilog svim vrstama mesa.

Krušne mrvice proizvedene su od sušenog i mljevenog bijelog kruha. Koriste se za paniranje mesa, riba, nadjeve, gratiniranje povrća, zgušćivanje jela i kao sastojak u pripremi mnogih slanih i slatkih jela.

Kukuruzno bijelo brašno radi se od bijelog kukuruza, te melje na kamenom mlinu. Brašno je idealno za pripremu tradicionalnih jela poput zlevanke, žganci, kukuruznog kruha.

Integralno pšenično brašno radi se od cjelovitog zrna pšenice, te melje na kamenom mlinu. Brašno je idealno za pripremu kruha, tjestenina i slastica.

Proizvodi Pekare Veronika mogu se kupiti u Veronika Delikatesama (Rijeka, Dubrava, Crikvenica, Vrbani, Split, Matulji, Dugave, Trešnjevka, Maksimir, Savska, Lanište, Mlinovi, Jastrebarsko, Špansko Oranice, Dugo Selo, Ilica, Gračani, Središće) te tržnicama Mini mljekare Veronika (Dubec, Kiosk Vežica, Kustošija, Kiosk Špansko, Kvatrić, Jarun, Gajnice, Dolac, Viškovo, Kiosk Špansko tržnica, Sućidar, Kiosk Čavle, Prečko, Savica, Utrine, Vrbik, Ravnice, Kiosk Rapska, Zabok, Bestovje, Samobor, Trešnjevka, Kiosk Travno, Sesvete, Volovčica, Zaprešić, Velika Gorica, Kiosk Rijeka, City Center East Zagreb, City Center West Zagreb, Split City Center One).